Menu

Przykładowe menu na wesele

Planowana liczba osób 90

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą- życzenia rodziców

Lampka wina  musującego

Menu

Przystawka
  • Łosoś lub grillowana polędwiczka drobiowa na sałacie
  • Cararpaccio z piersi kaczki na sałatce ze świeżych owoców z sosem z białej i ciemniej czekolady
  • Pierś z kaczki pieczona  na świeżym szpinaku z filetami z pomarańczy i sosem winegret
  • Rozetka z łososia na grzance podana z serkiem jogurtowym i czarnym kawiorem
  • Filet z  ryby otulony w szynce parmeńskiej ze szpinakiem
Zupa
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

  • Krem z brokuł z grzankami i prażonymi migdałami

  • Krem z pomidorów z kluseczkami i prażonym słonecznikiem
Danie główne
  • Roladka z kurczaka faszerowanego mozzarellą i szynką
  • Eskalopki z indyka zapiekane z pomidorami i serem ziołowym
  •  Filety z piersi zawijany w boczku ze świeżymi ziołami i limonką
  • Filet z indyka z bogatym wnętrzem
  • Ziemniaczki   + zestaw surówek
Deser
  • Lody z musem porzeczkowym
  • Deser łasucha
  • Galaretka z winem musującym  i owocami
Bufet – dania zimne (10 do wyboru)
  • Schab nadziewany śliwką i morelami w glazurze
  • Zawijaniec z karczka faszerowany pieczarkami
  • Rolada boczkowa z borowikami
  • Mieszczański przysmak z wieprzowiny
  • Rolada z udek z musem śliwkowym
  • Galantyna drobiowa na dwa sposoby z musem chrzanowym i sosem tatarskim
  • Pasztet z żurawiną zapiekany w migdałach na krakersie
  • Salceson lwowski
  • Szynka pieczona ze świeżym imbirem
  • Rolada mięsna z omletem
  • Tymbaliki drobiowe
  • Wytrawne babeczki z kurkami
  • Tarta z wątróbką z sosem chrzanowo-jabłkowym
  • Łosoś pod ogórkową łuską
  • Śledź po cygańsku+ tatar ze śledzia z szalotkami
  • Śledzik w occie z aromatycznymi dodatkami w sosie klonowym
  • Ryba po grecku lub po japońsku
  • Rolada z łososia ze świeżym szpinakiem
  • Sałatka carry z kurczakiem
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i zielonym ogórkiem
  • Sałatka z brokuł z szynką i jajkiem
  • Sałata z gruszką , serem pleśniowym i orzeszkami
  • Brokułowa z serem feta i prażonym słonecznikiem
  • Owoce

godz. 19:30

Boeuf Strogonow /zupa gulaszowa/zupa węgierska z kluseczkami / Solianka

 godz. 21:00

Grillowana pierś w kurczaka zapiekana w cieście francuskim na warzywach z aromatycznym sosem lub szaszłyki na kolorowym ryżu

Zrazy wieprzowe z białą kaszą gryczaną i borowikami z sosem śliwkowym

godz. 01:00

Barszcz czerwony z pasztecikiem

godz. 02:30

bigos z białą kiełbaską  lub staropolskie gołąbki w sosie lubgolonki z indyka w  słodkiej kapuście lub żeberka w kapuście

kawa, herbata ,  bez ograniczeń

Cena 175zł od os, dzieci od 3 do 10l, obsługa (fotograf, DJ) 50%

Dodatkowo płatne
  • Napoje zimne ( soki 2 rodz plus gazowane 3rodzaje) bez ograniczeń 10 zł wesele plus 5 zł poprawiny
  • Ciasto 10 różnych na weselu i poprawinach 10 zł os
  • Patera ryb wędzonych 80 zł kg
  • Stół staropolski 900 zł
  • Specjalność szefa kuchni
  • Szynka peklowana wg starej receptury podawana z  zapiekanymi ziemniakami  i i sosem kurkowym – 9 zł os
  • Pokój dla Państwa Młodych – gratis
  • Pokoje dla gości w cenie 50zł os/doba-lipiec i sierpień,45zł- wrzesień i czerwiec
  • 40zł pozostałe miesiące

    Dekoracja stołów i krzeseł gratis (kolor złoto, bordo, zieleń, fuksja lub fiolet)

     – dopłata za żywe kwiaty i balony

Menu poprawiny (do 6 godzin)
  • Treściwy żurek z kiełbasą i jajkiem po staropolsku
  • Grillowana karkówka i żeberka lub schab po zbójnicku z zapiekanymi ziemniaczkami
  • mix sałat, pieczywo

godz 17:00

  • gołąbeczki w sosie lub bigos z kiełbaską  lub inna potrawa z wesela

Cena za poprawiny : 45 zł os